BÖLÜM 10

1. Kral Artakserkses anakaradan ve denizdeki adalardan zorun­lu vergi aldı.
2. Tüm bu kudretli davra­nışlar ve Mordekay'a bağışladığı yük­sek onurlar Med ve Pers krallarının tarih kitaplarında yazılıdır.
3. Şöyle ki, Yahudi Mordekay yetki bakımından Kral Artakserkses'ten sonra geliyor­du. Yahudilerin Mordekay'a büyük saygısı vardı, binlerce kardeşi ona de­ğer veriyordu. Çünkü o ulusunun iyili­ğini düşünüyor, tüm soyunun varlık ve erinç içinde yaşamasını diliyordu.
F-1. Mordekay şöyle dedi:  "İşleyen Tanrı'dır.
2. Oluşan olaylarla ilgili düşümü anımsıyorum. Tüm gördükle­rim gerçekleşti:
3. Irmak olan küçük pı­nar, parlayan ışık, güneş, sel gibi akan su. Irmak Ester'dir, kral onunla evlen­di ve onu kraliçe yaptı.
4. İki ejderha da Haman ve bendim.
5. Uluslar, Ya­hudi adını ortadan silmek için birle­şenlerdi.
6. Tek ulus, benimkidir, İsra­il'dir. Tanrı'ya yakardılar ve kurtul­dular. Evet, Rab ulusunu kurtardı, Rab bizi tüm bu kötülüklerden kurtardı. Tanrı uluslar arasında asla görülme­yen belirtiler ve doğaüstü olaylar oluş­turdu.
7. O, iki yazgı saptadı, biri kendi ulusu içindi, öteki de tüm öbür ulus­ları ilgilendiriyordu.
8. Bu iki yazgı Tanrı'nın tüm uluslarla ilgili olarak sapta­dığı saatte, zamanda ve günde ortaya çıktı.
9. Böylece Tanrı ulusunu anımsa­dı ve mirasını korudu.
10. Onlar için bu günler, Adar ayının on dördüncü ve on beşinci günleri, Tanrı'nın huzurun­da toplantı, mutluluk ve sevinç günle­ri olacaktır. O'nun ulusu İsrail'in tüm kuşaklarında sonsuza dek sürecektir."
Ptolemi ile Kleopatra'nın yöneti­minin dördüncü yılında, kâhin oldu­ğunu söyleyen Dositeus, Levit ve oğlu Ptolemi, daha önce sözü geçen Purimleilgili mektubu getirdiler. Bu mektu­bun gerçek olduğu konusunda diren­diler. Çeviriyi yapan, Yeruşalim'de ya­şayan kişilerden biri olan Ptolemi'ninoğlu Lisimakus'tur.