BÖLÜM 5

1. (3.) "Ne oluyor, Kraliçe Ester?" diye sordu kral, "Dileğini bildir, krallı­ğımın yarısını bile istersen sana ve­ririm."*
* Yunancada D bölümü 1-2 ayetlerini de içerir.
4. Ester şöyle yanıt verdi: "Kendisi için hazırladığım şölene bugün Haman'la birlikte gelmek kralın hoşuna gider mi?"
5. Kral, "Haman derhal gelsin ve Ester'in dileği yerine getirilsin" dedi. Böylece kral ve Haman Ester'in ha­zırladığı şölene geldiler.
6. Şarap içer­lerken kral yine Ester'e şöyle dedi: "İstediğini söyle, sana vereyim. Dile­ğini bildir, krallığımın yarısını bile istersen, o artık senindir."
7. Ester şöyle yanıt verdi: "Dileğim nedir? İstediğim nedir?
8. Kralın gözü­ne girdimse ve dileğimi verip istediği­mi kabul etmek onu memnun ediyor­sa, kral ve Haman yarın onlar için ve­receğim şölene gelsinler, yarın da bu­gün gibi olacak."
9. Haman o gün sevinçli ve istekli durumda şölenden ayrıldı, ama saray kapısında Mordekay'ı görünce, ani­den öfkelendi. Çünkü Mordekay onu görünce ayağa kalkmadığı gibi yerin­den hiç kımıldamadı.
10. Ancak Haman kendini tuttu. Eve dönünce dostlarını ve eşi Zereş'i çağırttı.
11. Onlara göz kamaştıran zenginliğinden, sayısız ço­cuklarından, kralın onu onurlu bir gö­reve atamasından, kralın yöneticile­rinden ve bakanlarından daha üstün olmasından söz etti.
12. Haman sözleri­ni şöyle sürdürdü: "Bundan da öte, Kraliçe Ester biraz önce beni ve kralı bir şölene davet etti, benden başkası çağrılı değildi ve daha iyisi beni ve kralı yarın vereceği şölene de çağırdı.
13. Ama bütün bunlardan bana ne, çün­kü Yahudi Mordekay'ı sarayın kapısında otururken görüyorum."
14. Eşi Zereş ve tüm dostları ona şu şekilde yanıt verdi: "Yüksekçe bir dar­ağacı kurdur ve Mordekay'ın orada asılmasını sabahleyin kraldan iste. Ardından hiç tasalanmadan kralla birlik­te şölene git!" Haman bu öneriye çok sevindi ve hemen darağacını kurdur­du.