BÖLÜM 6

1. O gece kral uyuyamadı, kayıt defteriyle tarih kitabının getirilmesini ve ona okunmasını buyurdu.
2. Her iki­si, Kral Artakserkses'e suikast yapıp onu öldürmeyi tasarlayan iki harem ağasından söz ediyordu. Kapı eşiği nöbetçileri olarak görev yapan Bigtan ve Tereş adındaki bu iki harem ağası­nı Mordekay ele vermişti.
3. Kral şöyle sordu: "Bu yaptıklarından dolayı Mor­dekay nasıl onurlandırıldı ve hangi yük­sek göreve atandı?" Kralla beraber olan kişiler şöyle yanıt verdiler: "Onun için hiç bir şey yapılmadı."
4. Ardından kral, "Yandaki odada görevli olan kimdir?" diye sordu.
O sırada Haman kralın sarayının dıştaki odasına girmişti, hazırlattığı darağacına Mordekay'ın asılmasını iste­yecekti.
5. Kralın arkadaşları, "Yandaki oda­da Haman bekliyor" dediler. Kral, "Onu buraya getirin" dedi.
6. Haman içeri gi­rer girmez kral sözlerini sürdürerek ona şöyle sordu: "Kral, onurlandır­mak istediği kişiye nasıl davranma­lıdır?" "Kral kimi onurlandırmak iste­yecek, elbette ki beni?" diye düşünen Haman
7. şöyle yanıt verdi: "Kral biri­ni onurlandırmak isterse,
8. kendi giy­diği krallık giysilerini, kendi bindiği atı getirtsin, o kişiye krallık tacını giy­dirsin.
9.  Giysiler ve at kralın en soylu komutanlarından birine verilmeli, o da kralın onurlandırmak istediği kişi­ye bu görkemli giysileri giydirmeli, onu ata bindirerek kentin alanında dolaştırmalı ve şöyle demeli: 'Kralın onurlandırmak istediği kişiye böyle dav­ranmak gerekir.'"
10. Kral Haman'a şöyle dedi: "Ça­buk ol, giysilerle atı al ve tüm söyle­diklerini saray kapısında çalışan Yahudi Mordekay için yap. Tüm söyle­diklerini gerçekleştir, asla hiç bir şey unutma."
11. Giysilerle atı alan Haman, bu görkemli giysileri Mordekay'a giydi­rip onu ata bindirdi ve onu kentin alanında dolaştırarak şöyle dedi: "Kralın onurlandırmak istediği kişiye böyle davranmak gerekir."
12. Ardından Mordekay saray kapı­sına döndü. Haman da tasalanarak ve yüzünü örterek çabucak eve döndü.
13. Eşi Zereş'e ve tüm dostlarına olup bitenleri anlattı. Eşi Zereş ve dostları şöyle dediler: "Mordekay'ın sayesin­de başın belaya girdi; o Yahudi soyundansa, bundan böyle sen asla on­dan üstün olamayacaksın. Tam tersi­ne, öyle görünüyor ki onun sayesinde başına daha büyük belalar gelecek."
14. Onlar konuşurken, kralın harem ağaları çabucak geldi ve Haman'ı Es­ter'in şölenine götürdü.